Eezie

Hoe ‘boeien’ en ‘binden’ we jongeren aan de Provincie Zeeland? Dat is in twee woorden de meerjaren-opdracht waaraan LMG de komende jaren mag werken namens de Provincie Zeeland. Een samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers. Bestaande kennis benutten en het verbinden of versterken van bestaande initiatieven. 

Eezie

Strategie

Uiteraard heeft het project een aan sprekende naamgeving nodig waardoor jongeren het initiatief snel zullen herkennen en het eigen maken. Een afzender waarmee jongeren zich kunnen identificeren is een onmisbare schakel in de communicatie binnen het project 'Boeien & binden'. Speciaal daarvoor ontwikkelde LMG EEZIE. EEZIE, zegt wat het is, eenvoudig.

Omdat jongerentaal een onmiskenbaar onderdeel is van dit project wordt er duidelijke, korte en prikkelende copy gebruikt met woorden die voor hen herkenbaar zijn. De afwijkende schrijfwijze van EEZIE wordt dan ook als twist met extra attentiewaarde in de tekst gebruikt. Denk aan 'EEZIE money' of 'take it EEZIE'. Daarmee maken de we de connectie.

Grafisch ontwerp

Om diverse leeftijden aan te spreken en om beelden grafisch prikkelend te maken wordt een split-screen-methode gebruikt. Twee beelden vertellen het verhaal in een oogopslag. Dit kan bestaan uit tegenstellingen of aan elkaar gemonteerde beelden die een geheel lijken te vormen. Het geeft ook de mogelijkheid om in een uiting twee personen te laten zien.

Lees meer...

Eezie
Eezie
Eezie

Volg ons op Instagram