Kenniscentrum Slavernijverleden

Het Kenniscentrum Slavernijverleden in Zeeland is een ambitieus project dat zich richt op het behouden en onderzoeken van de geschiedenis van de slavernij. Het draait allemaal om het bewaren en bestuderen van de geschiedenis van de slavernij. Zeeland lijkt de perfecte plek hiervoor, met al die kennis die in het Zeeuws Archief te vinden is. Zeeland heeft niet alleen veel kennis, maar ook een sterke wil om dit verhaal te vertellen en bewustwording te creƫren. Het idee is dat dit kenniscentrum een online platform wordt, dus geen fysieke plek. Voor dit platform is een passend logo ontwikkeld dat gebasseerd is op de zintuigen van de mensen en kennisoverdracht van het Kenniscentrum Slavernij verleden.

Kenniscentrum Slavernijverleden

Het Kenniscentrum Slavernijverleden in Zeeland is een ambitieus project dat zich richt op het behouden en onderzoeken van de geschiedenis van de slavernij. Het draait allemaal om het bewaren en bestuderen van deze geschiedenis. Zeeland is de perfecte plek hiervoor, met al die kennis die te vinden is in het Zeeuws Archief. Niet alleen beschikt Zeeland over veel kennis, maar er heerst ook een sterke wil om dit verhaal te vertellen en bewustwording te creëren. Het idee is dat dit kenniscentrum een online platform wordt, dus geen fysieke plek. Voor dit platform is een passend logo ontwikkeld, dat gebaseerd is op de zintuigen van mensen en de kennisoverdracht van het Kenniscentrum Slavernijverleden.

Het idee achter het logo

Het logo van het Kenniscentrum Slavernijverleden heeft een simpel maar diepgaand idee: het gaat allemaal om zintuigen en hoe we kennis delen. Het Kenniscentrum gebruikt verschillende manieren om informatie door te geven, zoals gesprekken, onderzoek en geschreven teksten. Dit idee zie je terug in het logo.

Verbinding tussen verleden en heden

In het logo zie je twee gestileerde figuren. Hun vormen symboliseren de verbinding tussen verleden en heden. Tussen hen in zie je een gezicht. Dit gezicht staat voor de kracht van kennis om mensen te verbinden. Het brengt generaties, culturen en verhalen samen, en staat voor de constante zoektocht naar begrip en rechtvaardigheid.

Het logo van het Kenniscentrum Slavernijverleden is meer dan alleen maar een plaatje; het belooft inclusiviteit, dialoog en educatie. Het moedigt aan om na te denken, onderzoek te doen en actie te ondernemen. Het herinnert ons eraan dat we samen streven naar gelijkheid en rechtvaardigheid voor iedereen.

Lees meer...

Kenniscentrum Slavernijverleden
Kenniscentrum Slavernijverleden

Volg ons op Instagram