UTB Industry

Enorme papiermachines internationaal vermarkten en zo snel mogelijk verkocht krijgen. Dat was de wens van UTB Industry toen zij ons belde met de opdracht rondom de Meerssen Papierfabriek. Aan de hand van een enorm databestand en een strategisch plan zijn we aan de slag gegaan. 

UTB Industry

Enorme papiermachines internationaal vermarkten en zo snel mogelijk verkocht krijgen. Dat was de wens van UTB Industry toen ze ons belde met de opdracht rondom de Meerssen Papierfabriek. Aan de hand van een enorm databestand en een strategisch plan zijn we aan de slag gegaan. 

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken met de informatie over de papiermachines zijn we aan de slag gegaan met brochures, e-mailmarketing en adverteren middels social media.

Brochure
Onze designers ontwikkelde een brochure met foto's en specificaties van alle machines zijn te koop stonden. Daarna zijn de brochures internationaal verzonden naar 1500 adressen in landen als China, Zweden, Rusland, Italië, Spanje, Frankrijk, België, Nederland en zelfs naar delen van India.

E-mailmarketing
Aan de hand van ons eigen nieuwsbriefsysteem is er een template opgemaakt speciaal voor UTB Industry. Hier werd hetzelfde design voor gebruikt als voor de brochure. In totaal zijn er 7000 mogelijke prospects benaderd via e-mailmarketing die mogelijk interessant zouden kunnen zijn voor de verkoop. 

Adverteren middels social media
Op basis van het databestand is de data ingeladen binnen diverse social media kanalen om ook die mensen te targetten die de brochure en/of de e-mail hebben ontvangen. Zo creëerde we een vicieuze cirkel waardoor prospects continue werden aangetikt met de informatie over de verkoop van de papiermachines. 

Banners
Op basis van dit plan werd er later ook besloten om banners in nieuwsbrieven van partners te plaatsen. Onze designers maakte deze op in de stijl van de brochure

Van Voorden Gieterij
Omdat de aanpak voor de Meerssen Papierfabriek beviel is een deel van dit plan gebruikt om ook de machines van de Van Voorden Gieterij te vermarkten. 

UTB Industry investeert in grootzakelijke roerende en onroerende zaken en managet overnames, consolidaties en ontmantelingen van industriële bedrijven. Waar mogelijk wordt gewerkt aan een doorstart om het bedrijf voort te zetten.

Lees meer...

UTB Industry
UTB Industry
UTB Industry

Volg ons op Instagram